Into the Mists

Khreij's dagje shoppen

“Met het doel voor ogen om Speciale Linnen armbanden te kopen, een die je wel eens hebt gezien bij andere Clerics, neem je het besluit de dag na de dwerg-nek-draai-affaire eens op zoek te gaan. Je begint bij wat je kent: Ye Old Armor Shop. Na drie keer te hebben geschreeuwd tegen de eigenaar wordt het duidelijk dat hij niet heeft wat je zoekt, maar dat je he wel kan vinden in de hogere gebieden van The Central Plateau.
Na een skycoach te hebben genomen en wat rond te vragen ga je op zoek naar een Jorasco Healing Shop. Na gefrustreerd rondje te hebben gelopen en meerdere mensen nogmaals de weg te hebben gevraagd kom je er achter dat de voordeur net in een zijstraatje zat. zacht vloekend loop je naar binnen.
Twee halflings beheren deze winkel. je ziet wat standaard bekende magic items en in een vitrine kast die tevens als Balie dient zie je o.a. De Bracers liggen die je zoekt. “Bracers of Respite; 550 goud”

Ik probeer lang en breed te onderhandelen om ze voor 450 mee te mogen nemen, ze staan immers maar te verstoffen hier. Na alles geprobeerd te hebben van intimidatie tot diplomacy to smeken keer ik uiteindelijk mijn buidel om en leg 550 goud op de balie. Om dan toch eindelijk de deal te sluiten, het is immers al erg laat en ik moet terug. (Aangenomen dat de vraag prijs ok is..) Ik pak de bracers uit de vitrine terwijl de gierige half-lings het geld tellen. Blij, maar ook een tikje chagrijnig dat ik niet kan afdingen doe ik de bracers om en voel ik de lichte magie contact maken met mijn huid. Ja dit zal zeker van pas komen!

Nadat ik naar de Halflings schreeuw dat ze een bordje moeten ophangen in de hoofdstraat zodat niet iedereen zich een ongeluk hoef te zoeken verlaat ik de winkel.

Op de weg naar de taverne kom ik toevallig langs een wat minder chique alchemie winkel, waar ik een verdachte hoeveelheid ‘vreemd’ goud zie liggen in de etalage. Zo vreemd, er klopt iets niet, waarom zou er zoveel goud liggen. De houder van de winkel komt net naar buiten en lacht me uit. Ah dus je bent gevallen voor mijn truukje? Hij laat me het alchemie kunstwerkje zien waarmee hij het nep-goud gemaakt heeft. Ondertussen zie ik langzaam dat het originele nepgoud weer langzaam steeds meer op koper gaat lijken… Hmmm dit zou nog wel eens van pas komen. Het werkt waarschijnlijk niet op de gierige halflings, die letten te goed op. Maar toch… Snel betaal ik de winkelhouder de benodigde goudstukken en schrijf ik het alchemie recept over in mijn boek. Hmm dat koste best wat tijd.

Voldaan maar bijna blut loop ik verder naar de taverne. Om daar nog even rustig een laat avondmaal te nuttigen met een goed bokaal wijn. Wat een dag. Tevreden ga ik naar bed.

Comments

RoyTriesscheijn

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.