Into the Mists

Stomme dwerg

Spluk snapt het niet allemaal

Spluk zat zich te vervelen in zijn kamertje toen ineens zijn favoriete heldin naar binnen kwam stormen, op de voet gevolgd door zijn beste vriend.

Jax riep “Spluk we moeten gaan”, meer aanmoediging had hij niet nodig, hij zat zich immers te vervelen. Hij wurmde zich langs Khreij en pakte zijn mantel van zijn bed. Eenmaal buiten gekomen zach hij een vliegmachine!! Wooooiiii Spluk had nog nooit gevlogen!

Terwijl hij zich luidkeels vergaapte aan de mooie rit hoorde hij zijn beste vrienden met elkaar praten over hoe ze op het nippertje ontsnapte waren van een bende op vliegende stenen en daarvoor hadden ze een zoektocht gedaan, dat klonk wel leuk. Spluk was goed in zoeken. De man die ze gevonden hadden zat nu ook gezellig in het airship. Maar hij keek een beetje bang. Hij leek Spluk niet erg vriendelijk, stomme dikke dwerg!

Eenmaal aangekomen bij de univ.. uvi… school (weer naar die saaie plek?!) voelde zelfs Spluk dat iedereen gespannen was. Ze liepen het kamertje van de professor binnen. Gekke oude man lag gewoon te slapen. Maar gelukkig werd hij snel wakker gemaakt.

Tijdens het gesprek tussen de professor en zijn vrienden dwaalde Spluk een beetje af. De buidel van de dwerg trok zijn oog.. Hmm wat zou daar in zitten? Terwijl Spluk bleef denken aan wat er in de buidel zou zitten gebeurde er ineens iets vreemds. De dwerg leek wel door een demoon bezeten?! Of misschien was hij dat echt wel. De demoon schreeuwde naar de professor dat hij geen kans van slagen had. Ook wilde de demoon niet vertellen met wat voor snode plannen bij bezig was. Spluk vondt de dwerg nu nog minder aardig. Demoonaanbidder!!!

Ineens draaide de dwerg/demoon zijn eigen nek om. En viel dood neer. Iedereen was stil, totdat de professor sprak en vertelde dat ze ergens naar toe moesten. Een of andere toren. En wat deed iedereen daar moeilijk over? Was het een soort van wens toren? Khreij wilde heel erg graag in zijn eentje er heen om een wens te doen. En ook Jax wilde graag een wens doen.

Misschien mocht Spluk ook wel een wens doen bij de toren! Ooh dat zou Spluk wel heel erg geweldig vinden! Maar dan moesten ze wel Spluk meenemen, dat zouden ze wel doen toch?

Hmmm, Spluk keek nog een keer naar de buidel van de nu dode dwerg. Misschien moest hij die maar meenemen en aan Jax geven!! Jaa dan zou hij vast mee mogen! Snel gritste hij de buidel mee en verstopte deze onder zijn veel te grote cloak, hij wilde niet dat de professor het zou merken en het zou een verassing moeten blijven.

Maar al in de gang hield Spluk het niet meer uit, hij schreeuwde het uit en gaf de buidel aan Jax die er prompt een mooi magic item uit haalde! Dat kon zelfs zijn grote boze vriend Khreij wel waarderen!

Comments

rednightmare

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.